25. mars er den store vaffeldagen

I disse hjemmekontordager er det viktig å ha noen markeringer underveis, og i dag er det altså vaffeldagen. Det markerer vi gjerne.

Hvis du vil vite litt mer om bakgrunnen for denne store dagen, så kan du lese på nettsiden vaffeldagen.no og bli litt klokere. Vi går imidlertid rett på, og ser på hvordan dagen feires.

Oppskrift

Det første man trenger på vaffeldagen, er en god oppskrift. Hva er favorittoppskriften til de ansatte ved Larvik bibliotek? Vi spurte, og vi fikk svar:

Kari Moldvær, biblioteksjef:

“Nei, vafler lager jeg bare på slump. Bruker ingen oppskrift på vafler”.

Utifra bildene vi har mottatt fra sjefen ser vi at vaffeldagen feires, og at slumpevaflene er populære.

Kari spiser vafler og sønnen prøver å stjele en fra henne. Foto

Barnebibliotekar Helga skal selvfølgelig markerer vaffeldagen.

Da vi spurte henne om en oppskrift fikk vi denne sjarmerende, håndskrevne teksten i retur. Skrevet av en liten gutt på 5 år, for lenge siden.

Ser du hva denne oppskriften inneholder?

Vi velger å ikke tolke, i fare for å tolke feil…

En hpndskrevet oppskrift på vafler, skrevet med barnslig skrift speilvendt. Foto

Hjemme hos Kine er vaffelpressa godt igang når vi får kontakt. Her satses det på en litt sunnere variant av vafler, og Kine deler gjerne oppskrifta med oss. Den er henta fra nettet, fra matbloggen spisogspar

Bolle med visp og ferdig vaffelrøre, ingrediensene står rundt bollen. Foto
Vaffelrøra er straks klar.
Vaffelplate med syltetøy og smør. Foto
Det er servert. Velbekomme!
vaffeloppskrift. Foto

Elisabeth byr på verdens beste vafler med oppskrift fra tine.no. Vi får vann i munnen av alle disse vaffelbildene!

Kjøkkenbenk med alt man trenger for å lage vafler. Foto
Steking av vafler i vaffeljern. Foto
Elisabeth serverer vafler. Foto

På hjemmekontoret til Irene lages det sunne lunsjvafler i dag. Oppskriften har hun hentet fra nettet, og vaflene heter KickStart vafler

Vaffeljern med to stekninger. Foto
Mor og sønn spiser vafler. Foto
Nærbilde av vaffel med skinke. Foto

Hjemme hos Vibeke er det full rulle med vafler, og vi har fått denne stemningsrapporten:

Dame med vafler. Foto
Glad dame med vaffel. Foto
Vibeke smaker på vaflene sine. Foto

Vibeke byr på oppskriften også:

4 ss smør, 2 stk egg, 2 ss sukker, 5 dl melk, 1 dl rømme, 2 del hvetemel, 2 dl sammalt, hvete grov, 1 ts kardemomme, 1/2 ts vaniljesukker (+ litt ekstra) 1/2 ts bakepulver og en dæsj salt.

På hjemmekontoret til undertegnede er det enn så lenge ingen vafler å spore.

Men kanskje jeg skal svinge vaffelpressa jeg også? Jeg ble litt inspirert. Ble du?

Rigmor