Retningslinjer ved bruk av det åpne bibliotek i Stavern

Bibliotekar i skranken på Stavern bibliotek. Foto
Bibliotekar Benedikte Gjone på Stavern bibliotek. Foto: R Haug, Larvik bibliotek

Biblioteket i Stavern er åpent fra 06.00 til 22.00 hver dag, alle dager. Når biblioteket er ubemannet kan du som låner bruke ditt lånekort og tilhørende pinkode for å komme inn i biblioteket. Lånekort og pinkode benyttes også på utlånsautomaten.

Alle som er over 16 år kan benytte biblioteket når det er ubemannet. Barn er velkommen i følge med en voksen.

Stavern bibliotek har en egen barneavdeling med et utvalg av de beste barnebøkene og familiefilmene. Ellers tilbyr vi et utvalg av tidsskrifter og aviser, ny skjønnlitteratur og et utvalg av lydbøker og faglitteratur til voksne.

Reservert materiale kan hentes på egen hylle ved skranken. Har du bestilt inn bøker fra et annet bibliotek (fjernlån) må disse hentes i bemannet åpningstid.

Biblioteket har to publikumspcer du fritt kan benytte. I tillegg har vi trådløst nettverk hvis du ønsker å jobbe på egen, bærbar pc. Kopimaskin/skriver står til din disposisjon. Utskrifter/kopier koster kr 3,-

Jente ser på bøker ved bokhylle. Foto
Stavern bibliotek har et godt utvalg av aktuelle bøker. Foto: Marit Simonsen, Larvik bibliotek

Retningslinjer ved bruk av Det Åpne Biblioteket

Biblioteket er video-overvåket.

Når biblioteket er ubetjent, er du selv ansvarlig for å benytte de tilgjengelige tjenestene på en forsvarlig måte. Husk også at biblioteket er video-overvåket.

Ønsker du å låne med deg noe hjem, så er det en utlånsautomat som kan benyttes til dette. Følg instruksjonene på skjermen. Skulle det oppstå en feil med utstyret, slik at du ikke får lånt, så kom tilbake i bibliotekets åpningstid. (Du kan ta med deg det du ønsker å låne, men må ta kontakt med biblioteket så snart det er bemannet for å få registrert dine låne. Alarmen vil bli utløst.)

Alt materiale er tyverisikret.
Kommer du i nærheten av alarmportalen ved utgangen, vil alarmen utløses med lyd og lys. Passerer du så ut gjennom portalen, vil det bli tatt opp video av deg, og informasjon om hva du har tatt med deg som ikke er riktig utlånt.

Hva gjør du hvis det piper og lyser i alarmportalen?

1. Er du for nærme portalen med en bok du ennå ikke har lånt, så flytt deg litt lenger bort fra portalen.
2. Har du glemt å låne på automaten, og er på vei ut, så snu og gjennomfør utlånet. Sjekk nøye på skjermen at alt du har tatt med blir utlånt.
3. Mener du at du har gjennomført lånet på automaten, så forsøk en gang til. Sjekk nøye på skjermen at alt du har tatt med blir utlånt.
4. Piper det fortsatt, så kan du likevel gå, men vær oppmerksom på at du er filmet. Kontakt så biblioteket i åpningstiden.

Husk å forlate biblioteket når det stenger. Beskjed blir gitt over høyttalerene, og innbruddsalarm blir aktivert.

Vakttelefon:
Larvik Bibliotek