Boka fyller 500 år – vi feirer med Leselyst 24

Boka er 500 år og det skal feires over hele landet. I Larvik markerer vi Bokåret 2019 den 24.oktober med en dag full av Leselyst. Dagen har vi kalt «leselyst 24»!

Bokåret 2019 er en nasjonal feiring av boka, lesing og leserne som går gjennom hele året. Overalt i Norge feires året med lesesirkler, arrangementer og samtaler.

«I Larvik har vi valgt å legge alle arrangementene på en dag,» smiler bibliotekar ved Larvik bibliotek Siri Vollebekk.  «Vi skal gjennom dagene koble litteratur, opplevelser og mat og vil til hvert arrangement ha en liten servering på lur» sier Vollebekk.

Program:

Kl 10:00 Det var ikke jeg, sa Robinhund

12.30 Kokotopia – Simon Stranger

14.00 Tåkedis – Frode Eie Larsen

15.00 Kom og lytt! Høytlesing og Afternoon tea

16.45 Jann Rygh Sivertsen leser egne dikt

17.00 Myriam Bjerkli og Frode Eie Larsen

19.00 Ingen tid å miste – Tore Renberg kr 200,- inkl middagsservering

Du kan kjøpe billett til Renberg her: Kjøp billett

Dagen er gratis og åpen for alle, utenom kveldsarrangementet «Ingen tid å miste: En kveld med Tore Renberg».

Målet med dagen er å skape begeistring og bidra til leselyst bland Larviks befolkning.

«Vi er veldig glade for å kunne presentere en dag full av liv og leselyst» sier ansvarlig for arrangementer Vibeke Høeg Næss.  «Det er også veldig stas at vi har fått til noe for de fleste aldersgrupper, samt en fin blanding av gode lokale og nasjonale navn» avslutter Næss.

Detaljert informasjon om programmet:
10. 00 Det var ikke jeg, sa Robinhund. – Heidi Mari Vestrheim og Jarle Flaaten. Gratis.
Robinhund er en musikalsk bokforestilling for barn i alderen 3-6 år.
Fullbooket for barnehager. Åpent for privatpersoner.

12.30 Kokotopia – Simon Stranger. Gratis
Kokotopia er bokserien som forteller den sanne verdenshistorien slik du aldri lærer den på skolen.
Fullbooket for skoleklasser. Åpent for privatpersoner.

14. 00 Tåkedis – Frode Eie Larsen. Gratis.
Frode Eie Larsen kommer fra Larvik, han har skrevet en rekke krimbøker for voksne, og er nå – sammen med tidligere sykkelproff og TV-profil, Dag Otto Lauritzen – aktuell med den første boken for barn. «Tåkedis» handler om sykling, om falske penger og utenlandske investorer. Vi møter Hannah og bestevennen Einar, og den livlige hunden Turbo.

15.00 Kom og lytt! Høytlesing og Afternoon tea. Gratis.
Benedikte og Helga leser utvalgte tekster.

16.46 Jann Rygh Sivertsen leser egne dikt. Gratis.

17.00 Myriam Bjerkli og Frode Eie Larsen. Gratis.
Myriam H. Bjerkli og Frode Eie Larsen kommer begge fra Larvik. De har gitt ut en rekke bøker, og vil snakke om skriveprosess, å forfølge drømmer og kommer nærmere inn på sine seneste utgivelser. Myriam og Frode kjenner hverandre godt fra tidligere, og det blir garantert en ufiltrert, ærlig og morsom samtale.

19.00 Ingen tid å miste – Tore Renberg.
Billett kr 200,- inkl. enkel servering.
Høsten 2019 er innholdsrik for Stavanger-forfatteren Tore Renberg. I slutten av august forelå hans nye roman, «Ingen tid å miste», en bok vi vet mange har rukket å bli glade i, og nylig slapp han en ny singel, «Min finaste venn».

I den anledning er Renberg ute på en ny Norges-turné med den særegne forestillingen «En kveld med Tore Renberg». Han har tidligere reist land og strand med denne blandingen av litteratur, standup, teater og musikk, og nå er vår tids mest leste Rogalending klar igjen.

Han vil lese fra den nye boken, han vil hente fram gamle schlägers fra forfatterskapet, han vil overraske med utfall og innfall, og han vil synge både gamle og nye låter fra sin solokarriere. Med seg på veien har han sin faste makker, gitaristen Alexander Flotve.

De som har sett Renbergs forestilling vet at de har noe ganske forbløffende i vente. De som ikke har sett det, bør komme seg av gårde!

BILLETTER TIL En kveld med Tore Renberg

Plakat. Arr. Leselyst 24