Endelig lørdag: Forberedelser til skolestart

Det nærmer seg skolestart og vi på biblioteket vil gjerne anbefale noen barnebøker som handler om dette. Vi vet også at det snart er tid for å legge på bokbind på skolebøkene, og dette er det mange som gruer seg litt til å gjøre. Her kommer derfor en liten guide til hvordan du kan legge bokbind på bøkene dine.

Boktips

Å begynne på skolen er spennende, både for mammaer og pappaer og skolebarna. Noen synes det er kjempeskummelt og gruer seg, noen bare gleder seg,- og nesten alle kjenner at det kiler i magen når den store dagen nærmer seg.

Her er noen tips til fortellinger man kan lese sammen om hvordan det kan være.

Neil Gaiman: Atsjo
Atsjo er en liten panda som har verdens villeste nys. Når han skal begynne på skolen gruer han seg litt. Det er både spennende og skummelt på en gang. Første skoledag spør læreren Bjørnhild om hva alle elevene liker å gjøre og hva de er flinke til. Når det er Atsjo sin tur, klarer han ikke å si noenting. Det er nemlig noe som kribler veldig i nesen ….

Jeg vil låne Atsjo

Anja Dahle Øverbye: Lykketanna
Torbjørn gruer seg til å begynne på skolen. I barnehagen har det vært trygt og gøy og koselig. Tenk om ingen vil leke med ham? Eller trøste ham hvis han slår seg? Og hva når noen har bursdag? Det blir vel ikke vafler og kakao da? I sommerferien drar han og mamma på Naturhistorisk museum og ser på dinosaurskjelettene. Mamma kjøper en spinosaurustann til Torbjørn og sier at det er en lykketann. Til å begynne med virker det ikke som lykketanna virker. Men en dag i skolegården skjer det noe …

Jeg vil låne Lykketanna

Liv Gulbrandsen: Skoleape
Ella gleder seg skikkelig til å begynne på skolen. Mamma-Lisa har lagt klart klærne Ella skal ha på seg, men når Mamma-Sara forsover seg, finner Ella ut at hun vil velge klær selv. De blir mye finere. For hva er bedre enn å være skoleape i stedet for skolejente når man elsker å klatre?

Jeg vil låne Skoleape

Anne Sofie Hammer: Ville begynner på skolen (Villes verden)
Villes verden er en serie bøker med fortellinger om Ville Emilio Eskildsen. Han bor sammen med moren og faren og storesøsteren Amalie i et gult hus. Ville har mange ideer. Noen er gode, og andre er ikke fullt så gode. Som for eksempel når han og mamma er i bokhandelen for å kjøpe skolesekk, og Ville vil øve på hvordan sekken føles å ha på ryggen når det er bøker i den. Og så glemmer han å ta ut bøkene igjen før de drar hjem …

Jeg vil låne Ville begynner på skolen

Tor Åge Bringsværd: Tambar begynner på skolen
Tambar og bestevennen Gurine er klare for å begynne på skolen. Det er superspennende, fordi trollskolen ligger langt inne i Trollheimen, så Tambar og Gurine må bo på skolen. Når familiene kommer fram til Tårnskolen, blir Tambar og Gurine litt skuffet fordi de ikke får bo sammen. Og noen av guttene erter Tambar for at han er bestevenn med en jente. Men Gurine er mye sterkere enn noen hadde tenkt seg. Og bestevenner er bestevenner for alltid. Uansett.

Jeg vil låne Tambar begynner på skolen

Skolestart.Foto
Translate »