Endelig lørdag: Pynt bord til 17. mai!

17. mai feiringen blir spesiell for oss alle i år men vi synes allikevel vi har grunn til å feire – bare i mindre skala og med større avstand enn vi er vant til. Mange av oss blir hjemme og da kan vi jo benytte anledningen til å pynte et hyggelig bord.

Jeg har valgt en hvit duk: Det er fint å gjøre det litt høytidelig på en dag som denne.

Det fineste serviset og lysestaker med levende lys gjør seg også til 17. mai.  Bordet har jeg pyntet med røde, hvite og blå serpentiner sammen med servietter som har flagget vårt rundt kanten. Jeg har også pyntet med et bordflagg, noen gamle noteark rullet sammen med bånd rundt og en krukke med en grønn plante i. Krukken kan fint byttes ut med for eksempel liljekonvaller eller syriner i en vase. Bruk gjerne en vase eller krukke med litt høyde på – det gjør seg i en slik sammenstilling. Har du ikke serpentiner kan du godt finne frem girlanderne fra jul med norske flagg på eller legge utover kransekakeflagg – det blir også kjempefint!

 

Bord dekket opp til 17.mai, med flagg og hvite lys, hvit duk osv. Foto
Bord dekket med hvit duk, hvitt lys, pent servise, servietter med rødt,hvitt og blått. Foto

Jeg serverer Pavlova-kake til 17. mai og baker muffins i morsomme papirformer. Disse pyntes med melisglasur eller en ostekrem-frosting. Uansett om du bruker vanlige hvite muffinsformer eller andre med farge så gjør det seg å pynte med friske bær, fioler eller annen pynt som går i rødt eller blått. Det passer også veldig fint å servere barna enten rødbrus eller rød saft – fargen er jo skreddersydd til denne dagen!

Hipp hurra for 17. mai og gratulerer med dagen!

Hilsen Elisabeth

Et fat med muffins på pent dekket bord. Foto
Muffins pyntet med ostekrem og blåbær, nærbilde. Foto
Et glass rød saft med sugerør og en muffins på asjett. Foto

Lenken til muffinsene jeg baker finner du her: https://mills.no/oppskrift/melange/enkle-muffins-melisglasur/

Translate »