Endelig lørdag: Sommerlig vimpelrekke.

Nå er endelig sommeren her og vi kan igjen møtes til fest og samvær ute i det fri. Å ha selskapet ute gir oss også mer avstand til hverandre med tanke på smittefare.

I dag lager jeg en festlig vimpelrekke til å henge i taket av partyteltet, parasollen, verandaen eller i trærne. Vimpelrekka lager jeg i to hyggelige stoffer på enkleste vis med snor av hyssing – den kan også lages med en annen type snor (eks. anorakksnor), silkebånd eller lignende. I stedet for å bruke stiftemaskin som det er gjort her, kan du gjerne sy den med en løpegang på toppen og tre i snora etterpå. Vil du lage den virkelig forseggjort kan du sy den dobbelt med løpegang øverst – da blir den lik på begge sider. Husk bare å legge til sømrom (ca 0,5 cm) på alle delene når du klipper til. Vimpelen kan også lages i papir for bruk under tak men vil nok bare holde frem til neste regnskur..

Du trenger:

Saks, stoff i to eller tre forskjellige mønster/farger som passer til hverandre. Stiftemaskin, snor, bånd eller hyssing til vimpelrekka – mål ut hvor lang du vil ha den. Knappenåler kan også være greit å ha.

Slik gjør du det:

  1. Klipp ut et mønster: Jeg brukte et gratis, nedlastbart mønster fra Stoff og Stil – lenken finner du under. Jeg brukte det største av de to mønstrene her. Stoffet hadde jeg fra før og er fra Tildas World– denne lenken finner du også under.
  2. Legg stoffene dobbelt rette mot rette. Legg på mønsteret og fest med knappenåler. Tegn rundt mønsteret en svak strek med blyant eller kritt. Gjenta og klipp ut så mange vimpler av hver som du ønsker. Jeg synes det er greit å ha ca. 5 cm avstand mellom hver vimpel.
  3. Mål til hvor lang du vil ha vimpelen. Vil du ha den lang kan det være greit å lage noen flere som er kortere for at ikke vimpelen får helt «backlash» når du skal håndtere den. Beregn ca. 30 cm lengre snor på hver side av vimpelrekka for at du skal ha noe å feste den i.
  4. Legg snora ut på bordet og finn frem stiftemaskin. Legg den første vimpelen under snora med baksiden opp og brett toppen av vimpelen mot deg slik at du får rettsiden ut. Stift fast med tre stifter. Klipp av «snippene» som vil vises på forsiden.
  5. Fortsett å stifte på vimpler til du har den så lang du vil.
  6. Heng den opp et sted du vil gjøre litt ekstra ut av i sommer; Vi valgte Melinas lekestue.

 

Lykke til og hilsen fra

Elisabeth & Melina

 

Lenke til vimpelen: https://www.stoffogstil.no/sommerlek/vimpel

Lenke til Tildas World: https://www.tildasworld.com

mal, saks og stoff. Foto
Klipp ut en mal.
malen ligger på stoffet. Foto
Legg stoffene dobbelt rette mot rette.
Vimpel og stiftemaskin. Foto
Legg snora ut på bordet og finn frem stiftemaskin
Klipper (med saks) snippen som blir i bretten. Foto
Stift fast med tre stifter. Klipp av «snippene» som vil vises på forsiden.
Vimpler på snor. Foto
Fortsett å stifte på vimpler til du har den så lang du vil.
Vimpler henger i mønet på lekestue. Foto
Heng opp vimplene et sted du vil gjøre litt ekstra ut av i sommer; Vi valgte Melinas lekestue
Lekestue med vimpler. Foto
Ferdig resultat!
Translate »