Endelig lørdag: Sove ute?

Jente i hengekøye. Foto: Cecilie Nørberg

Nå i sommerhalvåret er det mange muligheter til å sove ute på den ene eller andre måten. Tenk så deilig å våkne opp i frisk luft og til skogens lyder eller måkeskrik og bølgeskvulp?

Hengekøyer er i vinden som aldri før og her kommer en trinn for trinn til hengekøyetur.  Og husk, en trenger ikke å reise så langt. En fin opplevelse kan ligge 15 minutter unna.

For å utforske videre kan “Sove ute” av Marius Nergård Pettersen være en god start eller “Kortreist : 70 fine hengekøye turer i fra Norges 15 største byer” av Hege S. Heireng. (Sistnevnte er dessverre pakket bort i forbindelse med brannen men vi låner den gjerne inn til deg)

Hengekøye med tau. Foto.

Finn frem hengekøya med opphengstau. Det kan være lurt å ha med et ekstra tau  til å skjøte med hvis det skulle bli behov.

Og så er det kjekt med liggeunderlag til å ha oppi hengekøya og en god sovepose må til sammen med varme klær, litt mat og en primus o.l.

Trer gjennom opphengstauet til hengekøya. Foto.

Når du har funnet deg en fin plass å overnatte med noen trær, tar du frem opphengstauet og tar det rundt trestammen. Tauet  skal ha en løkke som du kan tre tauet gjennom.

Stamme til opphengstauet til hengekøya. Foto.

Stram til tauet rundt trestammen.

opphengstau. Hengekøye. Foto.

Opphengstauet må være dobbelt og med slike knuter slik at det er lett å tilpasse høyde og avstand.

Hengekøye. Klipser på. Foto.

Og så er det bare å klipse hver ende av selve hengekøye på tauene du nå har hengt opp på to trær i passe avstand fra hverandre.

Gutt i hengekøye. Foto: Cecilie Nørberg

Og da er det klart til å nyte tilværelsen i hengekøya, se på utsikten og nyte stillheten, god turmat, samvær med andre og mere til.

To barn i hengekøye. Foto.

På kvelden er det på tide å finne frem liggeunderlag, sovepose og varme klær (ull og en lue er ikke å forakte).

PS! Hvis myggen er glad i deg kan myggnetting også være kjekt å ha eller i hvert fall myggmiddel.

Morgenkos. Jente i hengekøye. Foto.

Det er skikkelig kos å våkne opp i frisk luft med kosedyret sitt godt nedi soveposen.

Knekkebrød med syltetøy. Frokost. Foto.

Og selv den enkleste frokosten smaker så godt.

Et lite tips: Etter vår tur konkluderte mor med at selv om hengekøyene er for to, så blir det hver sin hengekøye neste gang. Og aldri har jeg sett ungene mer motivert for å pakke selv og så ivrige til å dra på tur!

Translate »