Fra hjertedypet stiger tonens strøm – Den unge Arne Nordheim. Harald Herresthal

fredag 09/08-19

Tema: Foredrag, Musikk

Billettinfo: TicketCo. Begrenset antall.

Bokomslag og portrettfoto, Arne Nordheim og Harald Herresthal
Arne Nordheim og Harald Herresthal

Arne Nordheim ble født i Larvik i 1931. Tretti år senere var han regnet for å være en av etterkrigsgenerasjonens lovende norske komponister. I løpet av de neste årene frem mot tusenårsskiftet ble han en av Norges mest omtalte kulturpersonligheter.

Først når antall intervjuer og omtaler i mediene vokste i takt med hans berømmelse, lot han offentligheten få små glimt av hva han tenkte og følte om sine barne- og ungdomsår. Da forsøkte han gjerne å se sitt kunstneriske veivalg i lys av barneårene.

Harald Herresthal er organist og professor em. ved Norges musikkhøgskole. Som organist, pedagog og faglitterær forfatter har han spilt en aktiv rolle i norsk musikkliv. Han regnes for å være en av de fremste ekspertene på norsk musikkhistorie og har publisert en lang rekke bøker på norske og europeiske forlag. Herresthal er æresdoktor ved Universität der Künste i Berlin og en ettertraktet foreleser i inn- og utland. Som organist har han konsertert i mange land og laget plateinnspillinger med norsk orgelmusikk.

Billett fås kjøpt på TicketCo.