Christian Stejskal: Mitt Nabolag – en multimediaforestilling

mandag 20/11-17

Zabaleen. Kairo. Foto: Christian Stejskal

Christian Stejskal er norsk fiolinist, fotograf og historieforteller med base i Kairo, Egypt.

Multimediaforestillingen «Mitt Nabolag» er en personlig og gripende beretningen om en pilegrimsferd til fots fra Stejskal sin fødesby Wien, via Jerusalem, til Axum i Nord-Etiopia.  Underveis på reisen møter han «Zabaleenerne», Kairos uoffisielle kristne søppelarbeidere i den såkalte «Garbage City» i Kairo. Etter avsluttet pilegrimsferd i Axum flyttet han inn i Søppelbyen, samtidig som Christian livnærte seg som fiolinist ved operaen i Kairo.

I 5 år fotograferer han livet blant søppelarbeiderne og skriver noveller fra «Garbage City».

Denne fantastiske multimediaforestillingen tar publikum med på en fargerik reise. Vi får høre syv fortellinger om syv menneskeskjebner, samtidig viser Stejskal fotografiene han selv har tatt og spiller Arabisk musikk og Koptiske sanger på fiolin.

Arbeide er støtte av «Fritt Ord».

Forestillingen har en varighet på 90 minutter.