Dypdykk i musikkhistorien med Knut Tore Abrahamsen : Krautrock

Pris: kr 50

krautrock. Platecover
Krautrock.

Krautrock har blitt en samlebetegnelse på eksperimentell rock og elektronisk musikk, innenfor populærmusikken og undergrunnen, i Tyskland på slutten av 60-tallet og utover 70-tallet.
Man kan på mange måter si at det var den tyske progressive rocken, men som hadde en helt egen utvikling og identitet i forhold til den britiske. Det som kjennetegner mye, men på langt nær all krautrock er elementet av synth og elektronikk. Europeisk kunstmusikk var en vel så stor inspirasjonskilde som amerikansk rock og blues for flere av krautrock-artistene.

Det viktige i denne sammenhengen er at det har blitt laget utrolig mye bra og spennede musikk som har fått merkelappen krautrock: Kraftwerk, Can, Neu, Ash Ra Temple, Tangerine Dream, Faust, Amon Duul 2 for å nevne noen.
Et annet veldig interessant aspekt ved krautrock, er hvordan den har inspirert et utall av senere sjangere som f.eks. post-punk og elektronika.

Musikkutstyret leveres av Bachs Hi-Fi produkter.

Send en e-post til larbib@larbib.no for å holde av billetter.