Filosofisk hjørne

Tema: Debatt og samtale, Filosofi

Filosofisk hjørne. Larvik. Logo
Filosofisk hjørne

Trenger vi andre mennesker?

Hva skal vi egentlig med andre? Er det ikke blitt slik etter hvert at vi kan få dekket alle våre behov uten å ta kontakt med andre mennesker?

Trender i tiden viser oss velfungerende roboter som kan dekke flere og flere menneskelige behov. Antallet aleneboende øker stadig, unge som gamle, i Japan synker fødselstallene i takt med ensomhet og aleneboenhet.

«Helvete er de andre» proklamerte filosofen Jean-Paul Sartre , Martin Buber sier i sin berømte bok – Jeg og Du – at vi kun blir hele mennesker i møte med den andre. Emanuell  Levinas framholder at det oppstår et ansvar for den andre i møte med den andres ansikt.

På Filosofisk Hjørne filosoferer vi over det som kan fremstilles teoretisk og det som kan oppleves praktisk.