Hvitekrist. Tore Skeie

Billettinfo: TicketCo. Begrenset antall billetter

Portrettfoto.
Tore Skeie. Foto: Paw Wegner Gissel

Tore Skeie spenner opp det store lerretet og tar leseren med på en forrykende ferd gjennom den turbulente perioden da vikingtiden var på hell og kongeriket Norge var i støpeskjeen. Mens krigsherrer manøvrerte, allierte byttet side og store sølvskatter skiftet hender, rådet vold, brutalitet og ødeleggelser. Samtidig spredte kristendommen seg og skapte langsomt en ny samfunnsorden. Hvitekrist gir et friskt blikk på norgeshistorien, hvor vikingtidens mennesker og begivenheter løftes opp og ut av sagaene og inn i en større europeiske sammenheng.

Tore Skeie er historiker og forfatter og har skrevet flere bøker og artikler om norsk middelalder. Nå er han aktuell med en ny serie om Norges kjente viking- og middelalder konger. Den første boken i serien, Hvitekrist – om Olav Haraldsson og hans tid mottok strålende anmeldelser da den kom ut i 2018.

Billett kan kjøpes på TicketCo.

Loading Events Flere arrangementer i Vestfoldbibliotekene: