Leselyst. Tone Selboe

Billettinfo: Begrenset antall billetter

portrettfoto av Tone Selboe og omslagsbilde av Leselyst
Tone Selboe. Foto: Sturlason

«Hvorfor leser vi? Spørsmålet har like mange svar som det har lesere: Vi leser for bekreftelse og for motstand, for nytelse og for lærdom, for atspredelse og av kjedsomhet, for å lære og for å slippe å lære, for å finne oss selv og for å komme bort fra oss selv, for å glemme og for å huske.»

I boka Leselyst beskriver Tone Selboe hvordan lesere blir rystet, oppslukt og berørt av litteratur. Den spør hva som skjer når vi leser, og forteller om litteraturens betydning for hvordan vi lever og tenker.
Boka er en hyllest til litteraturen og er tilegnet alle som leser, uansett situasjon eller bakgrunn.

Tone Selboe er professor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitetet i Oslo, og ble i 2010 kåret til en av landets mest inspirerende forelesere av Morgenbladet.

Billett kjøpes på TicketCo.