mandag 09/12-19

Pris: kr 100

Hans Olav Lahlum/ Bok: Reiulf Steen

Arrangementet flyttes til Sanden, Bølgen Kulturhus

Reiulf Steen. Historien, triumfen og tragediene er spennende og lærerik norgeshistorie, men mest av alt et gripende portrett av et sterkt sammensatt menneske.

Knapt noen politiker fra norsk etterkrigstid har engasjert folk like sterkt som karismatikeren og ideologen Reiulf Steen (1933–2014). Få kunne begeistre tilhørere og lesere som ham – og få har klart å bli så omstridt både i og utenfor eget parti.

Reiulf Steen var arbeidersønnen som tok spranget til å bli en av Norges ledende politikere. Steen var bare 31 år gammel da han i 1965 ble nestformann i Arbeiderpartiet. Steen ble for Arbeiderpartiet en svært viktig brobygger og reformator, men store personlige problemer og et stadig skarpere motsetningsforhold til Gro Harlem Brundtland, noe som utløste hans avgang som partiformann alt i 1981.

Reiulf Steen. Historien, triumfene og tragediene er en storslått historisk biografi som mange har gledet seg til – og som noen har gruet seg til. Den gir svar på tidligere ubesvarte spørsmål om Reiulf Steen og andre sentrale aktører fra hans periode som partiformann, og gir ny innsikt om Arbeiderpartiets moderne historie.

Hans Olav Lahlum (f. 1973) er historiker og forfatter. Han debuterte med boka Oscar Torp, og har siden skrevet en rekke biografier blant annet den kritikerroste biografien Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket i 2009. I 2010 debuterte han som skjønnlitterær forfatter med krimromanen Menneskefluene, den første i en rekke populære krimbøker.

Ved siden av å skrive bøker, er Lahlum sjakkspiller og aktiv politisk. Han er mye brukt som kommentator og debattant.

Billetter kan kjøpes på Bølgen Kulturhus.

Hans Olav Lahlum/ Bok: Reiulf Steen
Loading Events Flere arrangementer i Vestfoldbibliotekene:
Ordet "velkommen" på flere språk, satt sammen til et hjerte i form. Illustrasjonsbilde.

AVLYST! Språkkafé

torsdag 28/05-20, kl 12:00

Holmestrandbibliotekene

Hof bibliotek

|Gjentakende Hendelse (Se alle)
An event every 1 week(s) on torsdag that lasts 0 day(s) and 1.5 hour(s), the last of which will begin on Thursday 28/05-20
Helpdesk IT

AVLYST! Helpdesk-IT

torsdag 28/05-20, kl 15:30

Sandefjord bibliotek

|Gjentakende Hendelse (Se alle)
Once on Thursday 14/05-20,
and Once on Thursday 14/05-20,
and Once on Thursday 28/05-20,
and Once on Thursday 11/06-20
bilde av skulptur av en person som sitter i tenke-positur
Thinker av Jose Bascaran

AVLYST! Filosofisk salong

torsdag 28/05-20, kl 18:00

Sandefjord bibliotek

Byggekonkurranse i Minecraft. Grafikk.

Byggekonkurranse i Minecraft

fredag 29/05-20, kl 18:00