Richard Bærug : Essensen av Kaukasus. SVANETI. 96 turer til fots, på ski, hesteryggen og sykkel i og fra Betsjvidalen

mandag 18/11-19

Rom/Sal: Sliperiet

Tema: Foredrag

Richard Bærug

OBS! Arrangementet flyttes til Pressverksalen i Sliperiet.

Det er litt som å banne i kirken, synes forfatteren Richard Bærug når han må svare på hvor det er vakrest, i Norge eller i Svaneti. Ifølge den georgiske Skapelsesberetningen fikk georgierne ved en guddommelig feiltakelse det vakreste landet på jord. Og i dette landet er Svaneti den skjønneste delen. Her har Richard Bærug som eneste nordmann og vesteuropeer bodd mesteparten av de seneste ti årene. Nesten hver uke har han vært på fottur eller skitur i denne høyeste fjellregionen i Kaukasus og Europa. Før var det Bærug som spurte lokalfolk om veien. Nå er det ham de lokale spør om råd.

Richard Bærug kommer fra Brunlanes og har doktorgrad innenfor medievitenskap. Han har skrevet flere bøker om europeisk media, den seneste «Putins presse» kom i 2018 og handlet om russisk media. Bærug har tidligere ledet Nordisk Ministerråds informasjonskontor i Rīga, arbeidet som prorektor ved Høyskolen i Vidzeme i Latvias og i flere år vært aktiv innenfor media- og reiselivsbransjen. Han er i dag forfatter og medeier i Grand Hotel Ushba i Svaneti i Georgia.

Boka utgis av LIV Forlag / Forlagshuset i Vestfold, inneholder 344 sider med tekster, GPS koordinater, kart og et hav av naturskjønne bilder.

Loading Events Flere arrangementer i Vestfoldbibliotekene: