Jeg vil lese noe morsomt!

Tips til morsomme bøker Barn

Hva er egentlig en morsom bok?

 

Hva vi synes er morsomt og hva vi ler av, – ja det kan jo være forskjellig fra person til person. Noen ler for eksempel av prompevitser og elleville påfunn, mens andre synes det bare er dumt eller teit …

En ting vi kanskje kan være enige i, er at det er gøy når vi finner en bok vi ler av! Derfor har vi bladd oss gjennom samlingen vår og funnet frem til bøker som passer i en liste over  Morsomme bøker.

Forhåpentligvis kan du finne en bok eller to blant disse lesetipsene som Eileen som jobber på barneavdelingen har funnet frem. En liste over bøker som vi håper får deg til å le !

Disse bøkene passer lese-selv bøker eller høytlesningsbøker for barn i skolealder.

Bzzz – Verdens minste bankran av Aleksander R. Kirkwood Brown

Når du er mygg og får se en bank hvor folk frivillig gir fra seg en halv liter blod, da er det ikke rart at du blir litt satt ut. Gjengen i denne boka bestemmer seg derfor for å prøve å rane banken, altså blodbanken, men hvordan skal mygg, som er så små, få meg seg en halv liter blod?

Jeg vil låne Bzzz – verdens minste bankran

Bzzz. Verdens minste bankran. Bokomslag

Dustedagboka – Nedtegnelser fra et populært liv NOT! Av Rachel R. Russell

Dette er første bok i serien, siden har det kommet mange slik at serien teller 15 bøker som handler om Nikki. Da hun var ny på skolen fikk hun fort to venninner og hun forelsker seg i Brandon. Det liker ikke MacKenzie , en ganske sjefete jente.
Det er både motgang og gleder, kipe ting og morsomme ting i disse dagbøkene som har mange tegninger som passer til situasjonene.

Jeg vil låne Dustedagboka

Dustedagboka. Bokomslag

Den rikeste gutten i verden av David Walliams. Aschehoug, 2012. 272 s.

Den rikeste gutten i verden  handler om en gutt som har alt han ønsker seg av ting, men som ønsker seg veldig en skikkelig venn.
Han bestemmer seg for at han vil begynne på en helt vanlig skole i stedet for å fortsette på snobbeskolen han går på nå. Det er ikke noe moro å bli kalt Rumpegutten hele tiden, bare fordi faren har laget et genialt dopapir som vasker på den ene siden og tørker på den andre.
David Walliams har skrevet mange morsomme bøker. Bøkene i “denne serien” henger ikke sammen og kan leses hver for seg.

Jeg vil låne Den rikeste gutten i verden

Den rikeste gutten i verden. Bokomslag

Tom Gates – Min geniale verden av Liz Pichon. Aschehoug, 2015. 238 s.

Morsom bok med mange tegninger, for Tom er veldig glad i å tegne. Det er vel nesten det eneste han liker på skolen. Og han liker i hvert fall ikke Marcus, derfor tegner han ofte Marcus som mus eller en som en sleip frosk.
Tom er bestevenn med Derek og sammen starter de bandet Dog-zombies.
Det har kommet 15 bøker om Tom og vennene hans.

Jeg vil låne Tom Gates – min geniale verden

Tom Gates. Bokomslag

Ninja Kid av Anh Do. Aschehoug, 2019. 186 s. 

Nelson er en ganske pinglete type, litt klumsete og livredd edderkopper. Da han våkner på 10-årsdagen sin med en edderkopp på nesa, kaster han seg ut av senga i panikk. En vanlig dag ville han gått rett på snørra, men han tar en baklengs salto og lander fjellstøtt. Det er utrolig! Og enda mer utrolig blir det da Mor og Bestemor forteller at han er en Ninja.
Det blir mange merkelige, noen litt skumle og mange helt crazy opplevelser for Nelson. Og om du tror bestemoren er mindre sprø, ja, da tar du helt feil.

Jeg vil låne Ninja Kid

Ninja Kid. Bokomslag

Gutta i trehuset av Andy Griffiths. Cappelen Damm, 2016.  245 s.

Dette er en serie mange barn kjenner. Bøkene er crazy og har morsomme strektegninger. Gutta i trehuset med 13 etasjer er første bok i serien. I den siste som har kommet har trehuset fått 117 etasjer. Da har det blitt ei ganske gedingen trehytte.

Jeg vil låne Gutta i trehuset

Gutta trehuset. Bokomslag

Kong Kortbukse av Andy Riley. Egmont Kids Media Nordic , 2018

Kong Edwin styrer landet sitt på en hyggelig og vennlig måte. Hver fredag kjøper han all sjokoladen i byen og så fyker han rundt med et merkelig kjøretøy og slynger sjokolade ut til folket sitt. Krisen oppstår den dagen han har brukt opp alle pengene i sparegrisen og den onde keiseren i nabolandet ser sitt snitt til å overta landet.

Jeg vil låne Kong Kortbukse

Kong Kortbukse. Bokomslag

Verdens kuleste gjeng – Sceneskrekk av Maja Lunde. Kagge, 2015. 205 s.

Også en serie. Og la meg få si det med en gang, denne gjengen er, i utgangspunktet, veldig lite kule. De er litt utenfor alle sammen, men det er jo supert at de lager denne gjengen og faktisk blir ganske kule. Og litt teite. De gjør veldig mye rart og mye at galskapen starter jo med Helena, ei jente som ofte får det som hun vil.
Litt sprø og humoristiske bøker om en gjeng i 7.klasse.

Jeg vil låne Verdens kuleste gjeng

Sceneskrekk Verdens kuleste gjeng

En pingles dagbok av Jeff Kinney. Gyldendal, 2009. 224 s.

Må jo nevne denne serien. Veldig mange har lest og fortsetter å lese den, etter hvert som bøkene kommer ut. Og forfatteren har ikke tenkt å slutte å skrive. Han trenger ca 350 vitser pr bok, så det er en stor jobb å samle vitser. Men serien, som startet som en tegneseriestripe, har blitt populær over hele verden. Den pinglete gutten Greg, som har en sjefete storebror, en sippete lillebror, nerdete venner og som synes han fortjener å være mer populær enn han faktisk er, han finner stadig på nye sprell.

Jeg vil låne En pingles dagbok

En pingles dagbok

Verdens verste rektor av Marius Horn Molaug. Gyldendal, 2014. 97 s.

Dette er starten på nok en serie morsomme bøker. Det nærmer seg dagen alle i klassen skal ta svømmeknappen OG de skal «redde» rektor, de skal altså trene på livredning. Problemer er at Ruben ikke kan svømme! Han og kameraten, Kent, legger mange hysteriske og morsomme planer for hvordan de kan få avlyst hele svømmedagen.
Du kan også lese om Verdens verste ferie, Verdens verste venn og flere, det har kommet 8 bøker til nå.

Jeg vil låne Verdens verste rektor

Verdens verste rektor

Den lille mareritt-butikken og kile-krisen av Magdalena Hai. Fontini, 2020. 62 s. 

Nina ønsker seg sykkel.
Da hun kommer forbi en merkelig og rotete butikk som heter Mareritt-butikken ser hun at de søker etter hjelp i butikken. Hun går inn, ser først ingen, men så får hun øye på en mann som ligger på gulvet og ler så han hyler. Det er han som eier butikken og noen har gitt han kile-pulver så han klarer ikke slutte å le.
Det er mange rare vesener og mye galskap i denne butikken.
Bok nummer to heter Mareritt-butikken og den tannløse vampyren.

Jeg vil låne Den lille mareritt-butikken og kile-krisen

Den lille mareritt butikken
Translate »