Lesehunden og andre hundehistorier

Lesehunden til Nina
Nina sin helt egen lesehund. Foto: Nina Halvorsen

Mange barn er glad i hunder. Men noen er kanskje litt redd for dem?

 

Her har Nina på barneavdelingen samlet et utvalg boktips spennende og morsomme historier om menneskets beste venn.  Visste du at hunder kan hjelpe barn til å tørre å lese høyt for andre?

Lesehunden skrevet av Helena Bross og illustrert av Kadri Ilves

 

I boka møter du Omar og Aksel som blir kjent med Trixi, en schæfer som har vært politihund. En dag finner Omar ut at det er kjempemorsomt å lese skoleleksa si for Trixi. Les og finn ut hvorfor han gjør det. Dette er en «ekstra lett å lese» bok.

Her kan du bestille Lesehunden

Lesehunden. Bokomslag

Bestefar og jeg sparer til hund skrevet av Hilde Hagerup og illustrert av Ingrid Dos Santos

 

Gutten i denne boka har nettopp fått bestefaren sin som nabo. Bestefar vet at gutten ønsker seg hund. Derfor lager han en pakt med gutten: De skal spare til hund basta! Det blir ganske dramatisk og litt skummelt etter hvert. Får de penger nok til å kjøpe en hund? Les om den ganske gale bestefaren og hvordan han skaffer penger til hund! Jeg lurer på om du ville hatt en sånn bestefar!

Anbefales som høytlesning.

Her kan du bestille Bestefar og jeg sparer til hund

Bestefar og jeg sparer til hund. Bokomslag

Bli med hjem er skrevet av Johanne Emilie Andersen og illustrert av Hilde Hodnefjeld.

 

Noen barn er redd for hunder, det er Aron også! En dag blir Aron med Edvin hjem fra skolen enda han er livredd for den store hunden som bor der. Så får Aron lapskaus til middag som han ikke kan fordra. Storebroren til Edvin lager bråk ved bordet. Og det bråket redder Aron. Denne boka i serien «Lesebra» er fin for deg som kan lese selv!

Her kan du bestille Bli med hjem

Bli med hjem. Bokomslag

Verdens beste venn skrevet av Helena Bross og illustrert av Christel Rönns

Martin ønsker seg hund. Det skal være lydig hund som gjør som han bestemmer. Han får en liten valp som heter Bobo, men Bobo er ganske rampete. Han spiser opp biblioteksboka og tisser på gulvet. Det blir ikke helt som Martin har tenkt seg. Han skjønner at en valp må lære seg mange ting før han kan bli lydig. Og Martin må lære han opp.

Dette er en lettlest bok i serien »Klassen min».

Her kan du bestille Verdens beste venn

Verdens beste venn. Bokomslag

Nils og nabokjøterne skrevet av Hege Bjerkelien og illustrert av Christina Winther

 

Nils er redd for hunder. Men han elsker edderkopper. Hvordan er det mulig? Dette er historien om å være redd, men likevel tørre å gjøre noe som er veldig modig. Du blir også kjent med noen dyr og noen voksne som også er redd for de merkeligste ting.

Dette er en veldig fin bok å lese høyt sammen.

Her kan du bestille Nils og nabokjøterne

Nils og nabokjøterne. Bokomslag

Stian passer hund skrevet av Jørn Jensen og illustrert av Claus Bigum

 

Faren til Stian har lovet at de skal passe en liten hund.  Men når hunden kommer er den slett ikke liten, den er kjempestor og vill og heter King.  King spiser veldig mye mat.  Han velter bord og stoler. Hvordan tror du det går når King skal ut på luftetur?

Det finnes 24 morsomme bøker om Stian i serien «Min første leseløve»

Her kan du bestille Stian passer hund

Stian passer hund. Bokomslag

Hunden  av Anette V. Heiberg

 

Milla er på besøk hos bestemor som har fått hund. Milla syntes hunden ligner på et annet dyr. Og den oppfører seg veldig rart til å være hund. Men bestemor er helt bestemt på at det er en fuglehund. Dette er en bok i serien «Løve-unge» Denne boka har STORE BOKSTAVER, og en setning på hver side.

Passer godt for de aller ferskeste leserne.

Her kan du bestille Hunden

Hunden. Bokomslag

Jazz vil bli politihund skrevet av Lesley Gibbes og illustrert av Stephen Michael King

 

Lille Jazz er en liten hund, familien hans består av små søte kosehunder, sånne veskehunder som bare blir dullet med. Jazz er modig og klok og vil derfor bli politihund. Men hvordan skal han klare å overbevise politifolkene om at han duger til å bli akkurat det? Dette er en fin høytlesningsbok.

Det er tre bøker til i serien om Jazz.

Her kan du bestille Jazz vil bli politihund

Jazz vil bli politihund. Bokomslag
Translate »