Engelske ungdomsbøker

Engelske ungdomsbøker.

Enten du trenger å lese en engelsk bok for å trene på språket eller du bare har lyst til å lese en bok på engelsk, ja så har bibliotekets Eileen forslag til gode ungdomsbøker til deg.

Last bus to Everland av Sophie Cameron

Ville jeg tatt sjansen på å gå inn den grønne døra som dukker opp på Calton Hill kl 23.21 på torsdager? Jeg håper det, for jeg skulle gjerne fått oppleve Everland.
Calton Hill finnes, i Edinburgh. Hvor Everland er vet ingen. Men det er flere veier inn og det er et fantastisk sted hvor du kan være akkurat den du vil være.

Du kan kle deg opp i fargerike kostymer og bli med på party eller du kan velge å gå inn på det mest fantastiske biblioteket med tusenvis, kanskje millioner av bøker, ja selv rommene og hyllene er laget av bøker. Eller kanskje du vil bli med i et band? Eller bare chille og ta et break fra alt som er vanskelig. Det er ditt valg!

Her kan du bestille Last bus to Everland 

Last bus to Everland. Bokomslag

Tiger on His Back av Bernard Ashley. Titan Books Ltd , 2018. 60 s.

Sofia har lenge ønsket seg en tatovering. Hun vil ha en tiger som for alltid skal minne henne på å være trofast i kampen for klodens mest sjeldne dyr.

Hun gruer seg til det å ta tatoveringen. Hun vet det vil gjøre vondt, men Sol er en god tattovør. Han finner en utrolig flott tiger til henne og går igang.
Og så var det å fortelle det hjemme. Moren blir like hysterisk som hun hadde forventet, men faren får noe å tenke på. Han elsker tigeren hennes, den er akkurat hva han trenger i den nye storfilmen han holder på med. Den falske tatoveringen de har laget til han i filmen ser ut som en gammel pusekatt. Sofia tilbyr han sin og de tar kontakt med Sol, tatovøren, Han sier ja, dette blir jo stort, men også en tatovering er det noen som har opphavsretten til!

Denne boka er lettlest.

Her kan du bestille Tiger on His Back

Tiger on his back. Bokomslag

Sky dancer av Gill Lewis. Oxford University Press , 2017. 249 s.

Gill Lewis er opptatt av miljø og hun setter fokus på dyr og områder som står i fare for å bli ødelagt.
I denne boka tar hun et oppgjør med storfugljakt og hvordan forvaltere av skog og hei legger alt til rette for jakta uten å ta hensyn til helheten.
Vi er i England, hvor de brenner lyngheiene og dreper haukene for at det skal bli best mulig plass til skogsfugl. Det er straffbart å skyte haukene, noe faren til Joe faktisk ble fengslet for. Nå blir Joe vitne til at broren hans skyter en myrhauk, En av fuglungene blir reddet og Joe og vennene hans vil prøve å få den til å overleve. Men det må være i skjul for alle.
Boka er et flott eksempel på at unge mennesker som tør å ta kampen kan klare å endre måten de eldre tenker på.

 

Her kan du bestille Sky dancer

Sky dancer. Bokomslag.

The disconnect av Keren David. Barrington Stoke , 2019. 120 s.

Hadde du klart å være uten telefonen din i seks uker?

Det er prosjektet Esther og klassen blir en del av. Og det prosjektet gir dem mange utfordringer. Noen gir opp etter en dag, mange gir opp underveis. Men for Esther, som har både søsteren, nevøen og faren i USA er 1000 pund en god hjelp for å kunne dra på besøk til dem, så hun vil holde ut.
Hun må selv avgjøre hva hun skal ha på seg uten hjelp av venninner, hun får mye tid til å lese, hun begynner å løpe igjen og hun hjelper foreldrene i restauranten. Hun får også nye venner.
Her blir det juks, det blir belønning for å avsløre juksemakere, det blir misforståelser og det blir beskyldninger basert på internett-søk som viser seg å være fake.

Her kan du bestille The disconnect

The disconnect. Bokomslag.

When we collided av Emery Lord

Vivi er ny i Verona Cove. Hun elsker den lille byen og etter hvert elsker hun også Jonah Daniels.
Vivi lever alene med moren. Jonah har en mor og fem søsken. Han hadde en far, men han døde plutselig og etterlot familien i det totale kaos. Moren ligger knust på rommet sitt og de eldste søsknene sliter for å ta vare på de minste og hverandre.
Vivi blir som en liten virvelvind i Jonahs liv. Hun er åpen og uredd, fargerik og morsom og småsøsknene elsker henne. Men Vivis verden har også mørke rom, hun har flyktet fra et annet liv og nå er det iferd med å innhente henne.
Boka er både varm og vill, rørende og rå, og har mange språklige gullkorn underveis.

 

Her kan du bestille When we collided.

Sofa Surfer av Malcolm Duffy

 

Hun er merkelig den jenta han treffer på Ilkley Lido and Pool. Hun har skikkelig Gordie-dialekt, hun er blek og tynn, hun vil lære å svømme og hun heter Spider!
Men altså, etter at Tyler og familien flyttet fra London til Yorkshire, OG etter at foreldrene har bestemt seg for bruke pengene på kjøkken i stedet for ferie, så har han ikke så mye annet å gjøre. Og han trenger jo pengene, han ønsker seg veldig nytt headset.

Svømminga går etter hvert ganske greit. Bortsett fra det går det meste galt for Tyler. Han forstår etter hvert at Spider har større ønsker og behov enn et nytt headset, at hun er en sofa surfer og mangler helt essensielle ting i livet sitt.

 

Her kan du bestille Sofa Surfer

Translate »