Fengslende kjærlighet

Hjerte smerte800
Bøker om kjærlighet

Kjærligheten…., forelskelsen….

Den kan være lykkelig eller ulykkelig, ung, gammel, lengtende, fengslende, innestengt, yrende, brusende og altoppslukende…..

Det som er sikkert er at den finnes i mange former og varianter. Og det fine er at i bøkenes verden kan vi foreta en liten reise inn i ulike liv og historier, vi kan kjenne oss igjen, vi kan lære noe nytt.  Vi kan kjenne på følelser og vi kan bli litt klokere.

Nå er det vår dere! Og det er så absolutt tid for å dra frem noen gode bøker om kjærlighet!

Bursdag av Meredith Russo. Gyldendal, 2020. 294 s.

Eric og Morgan er født på samme dag på samme sykehus. De har alltid feiret bursdagen sin sammen, men det året de fyller 13 begynner ting å endre seg. Moren til Morgan er død, og Morgan har en hemmelighet han ikke vet hvordan han skal fortelle. Morgan vet at selv om hen er gutt på utsiden, er hen egentlig jente. Vi følger Eric og Morgan på bursdagen deres fra de er 13 til de er 18. Og på fem år er det mye som blir annerledes for dem begge.
Fin historie om å føle seg annerledes, om vennskap, familie og kjærlighet.

Boka finnes i BookBites og er anbefalt av Susanne Bolstad

Bursdag Fotokreditering Gyldendal700

Blomstring av Elisabeth Craft og Shea Olsen. Aschehoug , 2017. 252 s.

Noen lesere vil kun ha en kjærlighetsroman. Det er ikke så veldig ofte det kommer ungdomsbøker uten store problemer eller med fantastiske tilbøyeligheter, men her er i hvert fall en helt klassisk og ganske klisjêfylt utgave.
Charlotte jobber alltid. Enten på skolen eller hjemme. Hun vil ikke ende opp som moren og søsteren, altfor tidlig fanget med barn og familieliv. Hun har derfor aldri datet, hun har vel egentlig aldri kysset noen engang. Og slik skal det fortsette til hun er ferdig utdannet. Men så kommer Tate. En kveld hun jobber i blomsterbutikken med å gjøre klar buketter, føler hun at noen ser på henne. Det er en ung mann, han er kjekk og kommer inn i butikken. Dagen etter får hun roser på skolen, lilla roser som er yndlings-blomsten hennes. Og da hun skal på jobb om kvelden har han kjøpt alle blomstene og sendt dem til sykehuset, slik at hun kan få fri til å bli med han ut. Litt turbulens blir det en stund, men igjen, det er en roman om kjærlighet uten de store avgrunnene.

Boka finnes i BookBites og er anbefalt av Eileen Ødegaard.

Blomstring

Stillheten etterpå av Helene Uri. Gyldendal, 2019. 255 s.
Ada begynner på videregående, og er fast bestemt på at det skal bli starten på et nytt liv, uten alt det vanskelige som skjedde på ungdomsskolen. Her er det ingen som kjenner henne, eller vet noe om henne. Hun prøver å få venner, både blant de populære og de mer tilbaketrukne. Og hun vil veldig gjerne ha oppmerksomheten til den mystiske og pene Sergej.
Odd-Erik er nyutdannet lektor, kontaktlærer for Adas klasse, og ønsker å være den læreren som hans egen var for ham.
Men etter hvert som høsten går, forstår både Ada og Odd-Erik at man kan ikke rømme fra den man er, eller den man har vært. Klimaet i klassen endres, og høsten får en katastrofal slutt.
En viktig fortelling med en litt annerledes vinkling på #metoo .

Anbefalt av Susanne og finnes i BookBites.

Stillheten etterp  Fotokreditering Gyldendal700

10 Blinddates av Ashley Elston. Gyldendal, 2019. 319 s.
Noen ganger er det godt å lese ei enkel bok uten hverken mord, død eller uløselige problemer. Ikke at jeg tar lett på hjertesorg og svik, absolutt ikke, men Ashley Elston gir oss Sophies store, fargerike familie som finner på tidenes løsning på problemet; ti av familiemedlemmene skal finne en blinddate pr dag i jula og Sophie kan ikke si nei!
Om det blir kleint? Selvfølgelig. Megakleint. Og flott. Og slitsomt. Og morsomt.
Og selv om det blir skummelt da Sophies søster føder for tidlig, og selv om Griffin, eks-kjæresten, vil ha henne tilbake, så gjør samholdet og galskapen i denne familien og vennene hennes denne boka til en skikkelig feel-good-opplevelse. Jeg har ti sider igjen, jeg skulle ønske det var mange flere.  Anbefalt av Eileen Ødegaard

Jeg vil låne 10 blinddates (papirbok)

10 blinddates Fotokreditering Gyldendal (1)

Laura Dean driver og dumper meg av Mariko Tamaki. Cappelen Damm, 2020. 289 s.
Freddy er 17 og kjæreste med skolens kuleste jente Laura Dean. Men Laura er en ganske dårlig kjæreste, og når Freddy for tredje gang opplever at Laura dumper henne, tar venninnen Doodle henne med til en spåkone som råder henne til å bryte med Laura. Men det er lettere sagt enn gjort. Laura Dean er en jente som er vant til å få det som hun vil, og hun er jo fantastisk pen og kul og populær. Problemet er at å være kjæreste med Laura Dean betyr at Freddy blir en ganske dårlig venninne for de som faktisk betyr noe i livet hennes.
Veldig fin tegneserie om kjærlighet og vennskap og hva som er virkelig viktig.

Anbefalt av Susanne

Jeg vil låne Laura Dean driver og dumper meg (papirbok)

Laura dean900
Translate »