Bokomslag Alle andre av Sally Rooney

Tv-serien «Normal people» har fått mye oppmerksomhet og gode anmeldelser i disse dager. Men visste du at den er basert på en bok? Mye bra film og tv-serier har sitt utspring fra bøker.

På norsk har boken fått tittelen «Alle andre» og er skrevet av Sally Rooney. Hun har vært med å skrive manuset til Tv-serien også.

Vi skal til Irland og den lille plassen Sligo hvor vi møter den kjekke og populære gutten Connell. Hans rake motsetning er den venneløse og sære Marianne som kommer fra en av de velstående familiene i området. Det usannsynlige paret føler en sterk tiltrekning men å ha et åpenlyst forhold er ikke et alternativ. Hva ville alle andre tro?

Vi følger disse to fremover inn i studietiden og deres av og på forhold. Og som student i Dublin skal det vise seg at rollene deres snur, Connell sliter med å finne seg til rette mens Marianne endelig kan være seg selv og får venner.

Dette er delvis en lidenskapelig kjærlighetshistorie, om å ikke klare å leve uten og ikke klare leve med, om kommunikasjon og misforståelser. Men også om vennskap, om å være annerledes, om psykisk mishandling og hva dette gjør med oss.

Vil du ha velskrevet, god roman med noen alvorlige undertoner som berører? Hiv deg over denne boken som var en fin leseopplevelse.  Ta for deg Tv-serien etterpå, det er en veldig god dramatisering som også anbefales!

Translate »