Bokanbefaling: Forventning av Anna Hope

B okanbefaling (1)

Forventning  av Anna Hope. Armada forlag, 2020. 351 sider

 

 

Hannah, Cate og Lissa er bestevenner. Året er 2004 og de tre ungjentene bor sammen i et gammelt hus i London sentrum. De har kjent hverandre gjennom flere år og deler mange av de samme interessene. De er unge, livlige, fulle av pågangsmot og forventninger til livet som ligger foran dem. «De er tjueni år gamle. […] Mye av livet ligger fortsatt foran dem. […] De er ikke lenger unge, men de føler seg ikke gamle. […] De har fremdeles tid til å bli dem de skal bli.»

Ti år senere treffer vi dem igjen og livet har ikke blitt slik de håpet. De ønsker seg alle tre noe annet enn det livet de har. De ønsker seg noe de andre har, og lurer alle tre på hvorfor eller hvordan de endte opp der de er i dag. Hva skjedde med de kvinnene vi skulle ha blitt?

«Forventning» er en historie om kvinner, vennskap og identitet. Om balansen mellom hvilke forventninger man hadde til livet som ung kvinne og hvordan livet virkelig ble. Som leser kjenner man seg igjen i flere av situasjonene og det er både morsomt, pinlig og litt trist. En godt skrevet historie om kvinner i vår tid som du vil ønske å dele med dine egne venninner.

 

God lesing!

Anine B. Edvardsen

 

Jeg vil låne Forventning 

Translate »