Bokanbefaling: En gentleman i Moskva

En gentleman i Moskva. Bokomslag.
En gentleman i Moskva

En gentleman i Moskva er en underholdende roman lagt til dramatiske år etter den russiske revolusjonen. Romanen er skrevet av den amerikanske forfatteren Amor Towles og gitt ut på Forlaget Press i 2019.

 

Historien starter i Moskva i 1922. Grev Alexander Rostov er innkalt til avhør hos Spesialkomiteen I Folkets Kommisariat for Innenrikssaker. Hva som venter han er uvisst. Han er adelig og dermed også sett på som en fiende av det nye regimet. Straffen? Jo han blir han dømt til evig husarrest på det luksuriøse hotellet Metropol. Rostov får riktignok ikke bo i den fasjonable suiten han ofte har bodd i tidligere. Han blir innlosjert på et kaldt og mørkt loftsrom. Blir det fryktelig kjedelig? Klaustrofobisk? Eller bare veldig behagelig?

Greven kan bevege seg rundt på dette eksklusive hotellet, han finner seg godt til rette, og har lett for å knytte kontakt med folk. Han er og blir en gentleman til fingerspissene. Greven har også en beundringsverdig god evne til å innfinne seg med sin nye skjebne og sine nye dager.

Romanen gjennom følger vi livet og hverdagen til Rostov alle disse årene i husarrest. Hotellet er som en  lukket oase i en by og et land som ellers opplever enorme og voldsomme omveltninger.

Dette er en lettlest, fascinerende og eventyrlig fortelling plassert inn i en tydelig historisk ramme.  Gjennomført i stil og med mange gode stemninger.

 

Anbefales av Benedikte

 

Her kan du bestille En gentleman i Moskva 

Translate »