Lage bokmerker!

Trenger du noen tips til en aktivitet å gjøre sammen med barna? Nå når vi alle sammen er mer hjemme er det vanskelig å aktivisere små og store hele tiden. Vi har samlet noen gode tips til hvordan du kan lage dine egne bokmerker! Og da snakker vi om bokmerker til å bruke i de fysiske bøkene våre, ikke digitale bokmerker (som jo er en helt annen sak).

Det enkleste bokmerket du kan lage, er rett og slett en tegning. Den bør ikke være altfor stor, slik at den får plass i en bok. Det er lurt å bruke et litt tykkere papir hvis du har det. Sett farge på arket og lag et muntert bokmerke utifra egen fantasi!

 

På Youtube ligger det mange fine filmer som viser deg hvordan du kan lage ditt eget bokmerke. mange av dem er enkle å brette og gir et morsomt bokmerke.

Du vil trenge:
– Saks
– papir i forskjellige farger
– Tusj eller andre farger

Bokmerkene kan lages i mange varianter, her er det bare fantasien som setter grenser.

Hjemmelagde bokmerker i mange farger. Foto

Horten bibliotek la ut dette tipset for noen dager siden, og det likte vi så godt at vi vil dele det med deg:

Tips til morsom aktivitet som også gir deg et fargerikt bokmerke å bruke.

Dere trenger:
– Ark
– Tusjer/fargestifter
– Saks
– eventuelt lim

Først tegner du noen streker/mønster. Lag gjerne en ramme rundt. Klipp ut i den formen du vil. Fargelegg en rubrikk for hver leste bok eller x-antall leste sider/minutter. Tilslutt har du et fargerikt bokmerke!

For litt stivere bokmerke, kan du bruke tykkere papir eller lime/teipe mønsterbokmerket på et annet ark.

Bokmerke, saks, lim, penn og papir. Foto

Disse søte koalabokmerkene er for de som er litt vant til å brette papir og drive med origami (papirbretting). Men de er ikke veldig vanskelige å få til hvis du følger filmen.

Translate »