Marta Breen fra Larvik er vinner av Vestfolds Litteraturpris 2019

Vi gratulerer!

Litteraturuka i Vestfold er rett rundt hjørnet! I uke 45 er det nok en gang klart for litteraturuke her i Vestfold. Under åpningsforestillingen 4. november klokka 19.00 på Tønsberg og Færder bibliotek skal Vestfolds Litteraturpris 2019 overrekkes vinneren, som i år er sakprosaforfatter Marta Breen fra Larvik. Juryen beskriver henne som en sterk og sentral stemme som gjennom sitt forfatterskap baner vei for et feministisk perspektiv i den norske sakprosaen. Les juryens begrunnelse.

Det er 24. gang prisen deles ut, og Vestfolds Litteraturpris har kun én gang tidligere vært tildelt en forfatter innen sakprosafeltet. Prisen er et stipend på 25.000 kroner, samt et verk utført av en lokal kunstner.

Breen har tidligere vært journalist i blant annet Dagsavisen med faste spalter om feminisme. Kampen for kvinners rettigheter ble tatt videre til hennes forfatterskap, hvor det å synliggjøre kvinner som har blitt overskygget står i fokus. Gjennom skolebesøk og debatter har hun nådd ut til ungdommen, og ved oversettelser av «Kvinner i kamp» har hun nådd langt utenfor landets grenser.

Marta Breens forfatterskap tilbyr mye god lesning, fra hennes første utgivelse «Piker, vin og sang» som handler om kvinnelige musikere gjennom tidene, til hennes nyeste utgivelse «Om muser og menn» som tar for seg de mange historiene om kvinner og de privilegerte mennene innen kulturfeltet.

Marta Breen. Portrettfoto
Foto: Maria Gossé
Bokstabel. Bøkene ligger på et bord, bokhyller i bakgrunnen. Foto

I bibliotekets samling finner du disse titlene av Marta Breen:

Piker, vin og sang, 2006
Radka Toneff, 2008
Rosa streker, røde tall, 2011
Født feminist, 2014
F-ordet, 2015
60 damer du skulle ha møtt. Tegneserie, 2016
Den store rumpefeiden, 2016
Hva vet du om damer? 2017
Jeg trodde klitoris var en selskapsdans, 2017
Kvinnekamp, 2018
Kvinner i kamp, 2018
Om muser og menn, 2019

Søk i vår base: Marta Breen

Translate »