Ny poesipark-installasjon

Poesiparken vil i forbindelse med Poesifestivalen 25. – 27.august åpne 13 nye installasjoner. Avdekkingen av steinboken ved Larvik bibliotek skjer fredag 25.august kl. 15.30.

 

Steinboka med Larvik bibliotek i bakgrunnen. Foto

Biblioteksjef ved Larvik bibliotek, Mette Gjerdrum, er strålende fornøyd: «Ved Larvik bibliotek får vi en flott installasjon med en egen steinbok og diktet Boken av Andre Bjerke. Vi vil gjerne få takke Reguline AS som har bidratt med idéen og økonomisk støtte, kunstner Martin Kuhn og Lundhs AS som har bidratt med steinsokkelen, og ikke minst Poesiparken som har realisert denne flotte installasjonen hos oss. Vi vil oppfordre alle til å komme og ta en titt ved innkjøringen til biblioteket.» smiler Gjerdrum.

 

Av de totalt 13 installasjonene som avdekkes i forbindelse med Poesifestivalen finnes 9 av installasjonene i undergangen ved Farris Bad. Det er 9 kjærlighetsdikt og undergangen får navnet Kjærlighetstunellen.

Ved miljøfeltet i Prinsegata, hvor Sjømannsforeningen har sitt minnesmerke over falne sjømenn, får vi et dikt av Nordahl Grieg. Ved Revestien får vi et vers av Halldis Moren Vesaas sitt dikt «Ung son». Den siste installasjon har årets Wildenveyprisvinner Annelita Meinich ønsket seg; dikte «Og stjernene» av Jon Fosse. Det blir stående spektakulært på en søyle i Farriselva.

 

Installasjonene er et spleiseprosjekt mellom gode samarbeidspartnere og kommunen.

 

Translate »