Hva er et Pop-up bibliotek?

I løpet av februar vil pop-up biblioteket åpne på Torget 10.

Larvik bibliotek er i full gang med å rigge klart pop-up biblioteket, men hva skiller et pop-up bibliotek fra et vanlig bibliotek? Vi har tatt en prat med bibliotekar Irene Nørberg for å få svar på noen spørsmål.

Hva er et pop-up bibliotek?

Et pop-up bibliotek er en midlertidig møteplass hvor man får et basis utvalg av bibliotektjenester. Det er viktig å understreke at dette ikke er et fullskala bibliotek, det er det ikke plass til i lokalene på Torget 10. I samlingen har vi godt over 100 000 medier, men her har vi plass til kanskje 5000 medier. Vi vil ha hovedfokus på barn og nyheter, samt det som lånes ut mest. Men vi kan låne inn fra andre bibliotek titler vi ikke har selv. Det viktigste for oss nå er å få treffe lånerne våre igjen, og sørge for at Larviks befolkning igjen kan låne, leverer og reservere bøker og andre medier.

Hvilke andre tjeneste er tilgjengelig?

Vi vil ha PC’er og mulighet for kopi. En aviskrok med dagens aviser og et utvalg tidsskrifter. Vi vil også ha et møterom som kan benyttes som lesesal/studierom, og ikke minst en barneavdeling med litt aktiviteter. Vi håper også at vi snart kan starte opp igjen #Endeliglørdag/verksteder og andre aktiviteter.

Hvordan får jeg tak i bøkene jeg ønsker/trenger?

Ta kontakt med oss i bibliotek og vi hjelper deg skaffe det du trenger. Du kan også sende oss en e-post, ringe eller kontakte oss via sosiale medier.

Ordet pop-up forbindes med noe som ender, når kan vi forvente å få et større tilbud?

Eiendom hos Larvik kommune jobber dag og natt for snart å kunne tilby et større og midlertidig bibliotek. Vi håper dette vil være avklaret i løpet av første halvdel av 2020.