Susanne anbefaler bøker for barn og unge

Bøker som passer for småskoletrinnet

Dette er de tre bøkene som Susanne anbefaler i filmen. Alle tre kan du laste ned og lese i appen BookBites.

Håkon Øvreås – Brune

Rune er en helt vanlig gutt. Men noen ganger kler han seg i brunt og sniker seg ut for å være superhelten Brune. Brune vil særlig hevne seg på de store guttene som har ødelagt trehytta hans. Hvordan kan man hevne seg med et spann brun maling?

Camilla Otterlei – Katt savna

Simone elsker katter. Hun skriver om dem, leser om dem og vil aller helst ha en egen katt. Men pappa er superallergisk så det går jo ikke. En dag kommer den nye gutten i klassen og vil vise henne en hemmelighet. Det er den fineste hemmeligheten man kan tenke seg. Men er det greit å holde noe hemmelig når noen andre kan bli lei seg av det?

Maria Parr – Vaffelhjarte

Trille er sikker på at nabojenta Lena Lid er bestevennen hans. I den lille vika de bor leker de og finner på ting sammen. Og de finner virkelig på veldig mye rart og morsomt. Men alt er ikke bare gøy. Livet er litt alvor også. Kjempefin bok å lese sammen hele familien.

Bøker som passer for mellomtrinnet

Dette er de tre bøkene som Susanne anbefaler i filmen. Alle tre kan du laste ned og lese i appen BookBites.

Max Brallier – Den siste gjengen på jorda

Jonas bor alene i et trehus fordi hele verden er invadert av zombier og andre monstre. Men han håper hele tiden at han skal få kontakt med noen andre overlevende. Aller helst håper han at bestevennen Omar og skolens peneste jente Malika har overlevd. Og en dag får han et signal. En spennende og ganske morsom bokserie for de som liker monstre og smarte oppfinnelser.

Mac Barnett – Miles og Niles

Miles Murphy er en mester i å finne på pøbelstreker. Når han begynner på en ny skole i Slumredal håper han å bli kongen av rampestreker. Men han oppdager snart at skolen allerede har en pøbel. En skikkelig god en. Denne serien passer for alle som elsker pøbler og rampete påfunn. Og for de som liker å erte dumme rektorer.

Kristine Tofte – Udyr

Amund er skolelei, og læreren ordner så han skal jobbe en dag i uken på en gammel gård et stykke utenfor byen. Men når han kommer dit, oppdager han snart at det ikke er en vanlig gård. Dette er nemlig gården hvor dyrene til de norrøne gudene i Åsgard bor. Og så snart Amund oppdager det, begynner dramatiske ting å skje.

Bøker som passer for ungdom

Dette er de tre bøkene som Susanne anbefaler i filmen. Alle tre kan du laste ned og lese i appen BookBites.

Magnhild Bruheim – Avlyst på grunn av sorg

Eline har vært på sommerferie i USA og gleder seg til å komme hjem til kjæresten Jonas og til å begynne på videregående. Men det første som skjer når hun kommer hjem er at Jonas dumper henne. Han har truffet en annen. Eline er helt knust og i dyp sorg. Og alt blir verre når hun får vite hvem Jonas har blitt sammen med. På en gråtetur i skogen møter hun Tomas. Han bor i telt, har lite mat, og en hemmelighet som er enda verre og tyngre enn Elines sorg.

Camilla Sandmo – Definisjonen av umulig

Hanna drømmer om å bli astronaut. Hun vet at det egentlig er umulig, men Hanna har lært av mormor at ingenting er umulig, så hun velger å si det til seg selv. På sommerferie hos bestefar treffer hun Trym, som har et fjes fullt av fregner og tror på magi. Hanna vil absolutt ikke forelske seg,- det er det eneste hun tenker er umulig. For hun har en hemmelighet hun ikke kan fortelle noen om.

Thomas Enger – Enkebyen

Stella og faren flykter til Enkebyen når landsbyen deres blir tatt av flommen. I Enkebyen er alt strengt regulert og overvåket, men det skjer allikevel mystiske ting. Jenter og kvinner forsvinner, og mange av dem dukker opp igjen døde, med en J tegnet på kroppen. Når Stella begynner å undersøke tilfellene nærmere, og kommer på sporet av sannheten, havner hun i livsfare.

Spenningsroman som skal være den første i en serie.

GOD BOK!

Translate »